Myślę, że oliwa będzie na tyle ostra że przyda mi się do sosów, bo mam zamiar jeść częściej sałatki.
Składniki :
-
* szklanka oliwy
-
* 6 ząbków czosnku
-
* papryczka chili
Podgrzać oliwę. Do słoika bądź butelki wrzucić obrany czosnek oraz papryczkę chili bez pestek. Zalać ciepłą oliwą i zostawić do wystygnięcia. Zakręcić słoik. Przechowywać w zaciemnionym miejscu np. kuchennej szafce.
Wow wielka zmiana na plus !
OdpowiedzUsuńkobieta zmienną jest :) miało już nie być zmian ale ciągle coś mnie kusi :) dziękuję !
UsuńSuper pomysł z tą domową oliwą, można robić różne ciekawe wariacje smakowe, podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńjeszcze z bazylią zrobię :) i suszonymi pomidorami :)
UsuńPolecam oliwę z bazylią i czosnkiem - można ją zajadać z chlebem, sałatkami czy używać do spaghetti :) z ostrą papryczką też zrobię! Super :) od 16ego sierpnia organizuję akcję na Mikserze dotyczącą oliw smakowych - zapraszam do udziału! Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńja bazylię zjadam z krzaczka :) taka mi smakuje najbardziej :) dziękuje za zaproszenie :)
Usuń