To jest to ciasto z serii zawsze udających się. Składniki do mrówkowca zawsze mamy w domu. Polecam zrobić bo wszystko miksujemy i pieczemy do suchego patyczka. Można polać polewą i ozdobić cukrowymi gwiazdkami. Jest pyszne!
Składniki :
-
* kostka Kasi bądź masła roślinnego
-
* 6 jajek
-
* 1,5 szklanki cukru
-
* 2 czubate szklanki mąki pszennej
-
* 1 szklanka maku
-
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-
* olejek migdałowy
Przygotowanie :
Ucierać margarynę z cukrem dodając po jednym jajku. Dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać olejek zapachowy oraz dodać mak. Piec najlepiej w keksówce przez godzinę w 180 stopniach aż do suchego patyczka.
Ależ dużo tych mrówków :-D Wesolych Świąt :-)
OdpowiedzUsuńtakie mrówki lubię :) Wesołych Justynka!
Usuń