sobota, 9 listopada 2013

Konkurs z Domową Cukierenką SERNIK Z KRÓWKĄ

Biorę udział w konkursie organizowanym przez Domową Cukierenkę. Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Ja przygotowałam sernik z krówką a zainspirowałam się przepisem który znajdziecie tutaj sernik krówkowy.
Zapraszam !
Sernik   z   krówką



Ciasto kruche :
  • * 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 
  • * 3/4 szklanki cukru pudru 
  • * 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • * 150g masła roślinnego
  • * jajko
Masa serowo - krówkowa 
  • * kg twarogu sernikowego 
  • * 4 jajka
     
  • * 3 łyżki cukru , ale dałabym podwójnie 
  • * łyżka przyprawy do sernika bądź cukier waniliowy 
  • * puszka masy krówkowej 
  • * budyń toffi 


Przygotowanie :
Zagnieść kruche ciasto. Będzie idealnie plastyczne. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Przygotować masę. Utrzeć ser z jajkami , dodać cukier oraz masę krówkową. Wymieszać na gładką masę , dodać proszek budyniowy oraz przyprawę do sernika. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować i ułożyć ciasto. Wylać masę serową. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach aż do złotego koloru. Sernik można posmarować krówką i obsypać płatkami migdałów. 




14 komentarzy: