czwartek, 7 listopada 2013

Chrupiące panini

Kolejna propozycja na pyszne śniadanie bądź kolację. Kanapka na ciepło. Nie wiem jak Wy, ale w jesienny czas takie ciepłe śniadania są idealne. Możemy też zabrać taką bułeczkę ze sobą do pracy czy szkoły. Polecam spróbować chrupiących panini.
Panini
 
 
Składniki :
  • * ulubiona bułka , najlepiej ciabatta 
  • * pół awokado
  • * 2 plastry sera żółtego
  • * 2 plastry ulubionej szynki najlepiej pieczonej
  • * pomidor
  • * ulubione przyprawy
 
 
 
Przygotowanie :
Bułkę przekroić , ułożyć awokado, plasterki pomidora. Przykryć serem i ułożyć szynkę. Posypać ulubionymi przyprawami. Zapiekać można w piekarniku czy na patelni grillowej. Na zwykłej na małym ogniu też wyjdą pyszne i chrupiące. Można podawać z ulubionym sosem.

11 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie kanapki, na ciepło jem bardzo często, a ostatnio chyba nawet częściej takie zapiekane niż zwykłe. Super:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super i pewnie tak samo smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kanapki an ciepło to jest to~! zwłaszcza w chłodne dni.
    pozdrawiam
    www.tysiagotuje.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, uwielbiam takie zapiekane kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. No przy takiej świetnej i napakowanej bułce to moje kanapki do pracy chowają się ze wstydu w najciemniejszy kąt :p

    OdpowiedzUsuń