czwartek, 10 października 2013

Ryż z pieczarkami


Dzisiaj po prostu ryż z pieczarkami. Całe danie to 20 minut przygotowania. Polecam jeśli mamy mało czasu na zrobienie obiadu bądź kolacji na ciepło. Idealnie rozgrzewa.
 
 
Składniki :
  • * 2 torebki ugotowanego ryżu
  • * 600g pieczarek
  • * cebula
  • * duża łyżka masła
  • * duża łyżka oleju rzepakowego
  • * sól , pieprz cayenne
  • * czosnek 
  • * koperek
 
 
Na maśle z olejem zeszklić cebulę , dodać pieczarki i wszystko razem poddusić. Można dodać posiekany czosnek. Dodać przyprawy. Wymieszać dokładnie z ryżem. Ryż podawać posypany koperkiem.

4 komentarze:

  1. Pieczarki z ryżem - tak samo smaczne jak z makaronem :) !

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż mnie ochotka naszła;) Z makaronem jaki kto lubi będzie tak samo dobre;)

    OdpowiedzUsuń