Składniki :
-
* 4 parówki z szynki
-
* opakowanie ciasta francuskiego
-
* tarty żółty ser
-
* ulubione przyprawy
-
* żółtko jajka
-
* ketchup
Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdy kawałek układamy parówkę, posypujemy serem i przyprawami. Rolujemy. Smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło.
Pysznie wygląda i pewnie tak samo smakuje...ja z ciasta francuskiego zrobiłam inną przekąskę.Posmarowałam je keczupem,ułożyłam ser w plastrach i wędlinę.Zwinęłam w rulon i pokroiłam na plastry.Potem zapiekłam je w piekarniku.Zrobiłam do tego sos czosnkowy.Pychota...
OdpowiedzUsuńcoś jak bułeczki chyba wyszło ? ciekawy pomysł !
UsuńRaczej szerokie krążki albo szerokie plastry ale ciasto francuskie można też wykorzystać do zrobienia ciasteczek wystarczy je pokroić na kwadraty a na środek każdego dać śliwkę,jabłko czy nawet dżem,potem zlepić rogi tworząc kopertę i upiec.Pomysłów można mieć wiele,trzeba je tylko spraktykować
Usuńaktualnie mam dość ciasta francuskiego :) dzisiaj jeszcze będzie przepis na słodko :)
Usuńco to za blog z przepisami, jak jednym ze składników jest kupione ciasto francuskie?!
OdpowiedzUsuńzrób więc ciasto francuskie i po kłopocie :)
Usuń