czwartek, 15 sierpnia 2013

Cytryna do herbaty

Też tak macie,że często marnuje się u Was cytryna? Zawsze z całej ukroję plasterek bądź dwa i reszta zeschnięta leży w lodówce aż do wyrzucenia. Znalazłam sposób żeby nic się więcej nie marnowało. 
 
 
Składniki :
  • * cytryna 
  • * cukier drobny
Przygotowanie :
Tyle ile mamy tej cytryny to kroimy a plasterki. Każdy plasterek układamy w słoiku i przesypujemy cukrem pudrem. Mój słoiczek stał około 3 tygodni i nic z cytryny nie zostało. Można dodać wanilię czy imbir. Wszystko zależy od tego co lubimy w herbacie. Polecam zrobić swoje domowe cytrynki do herbaty.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie cytrynki do herbaty :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo pyszne ! długo nawet stoją :) myślę już o innych wersjach na jesień ;)

      Usuń