poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Barszcz ukraiński

Miałam trochę swojej jeszcze fasolki białej. Nie miałam do czego wykorzystać bo nie było jej aż tyle żeby zrobić fasolkę po bretońsku,więc wykorzystałam do barszczu. Z botwinki już robiłam,ale ukraińskiego, takiego zabielanego dobrą śmietaną dawno nie było na moim stole. 
Przygotowanie banalnie proste. Polecam spróbować.
 
Składniki :
  • * 2 duże podudzia z kurczaka
  • * kość wieprzowa bądź kawałek żeberka
  • * marchew , por , seler , pietruszka
  • * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty 
  • * 4 ugotowane buraki
  • * 6 dużych ziemniaków
  • * fasola biała
  • * gęsta śmietana 
Przygotowanie :
Ugotować bulion. Wyciągnąć mięso. Wrzucić fasolkę i ziemniaki . Gdy będą miękkie dodać starte buraczki. Pogotować. Wlać rozrobioną z ciepłą zupą śmietanę. Wymieszać. Zagotować. Posypać koperkiem.
Jeszcze mała informacja dla Was. Mam już zaplanowany urlop od 16 sierpnia. Wyjeżdżam na 2 tygodnie do Gdyni. Trzeba odpocząć troszkę by wrócić z nowymi i ciekawymi przepisami. Przez te dwa tygodnie będę dostępna tylko na marta25urb@wp.pl . Po powrocie planuję większe rozdanie na blogu. Mam już 3 oferty od sponsorów,więc myślę że nagrody będą godne uwagi. Więcej szczegółów po moim powrocie.
A i jeszcze dzwoniła dzisiaj Pani z TVN że coś wygrałam od firmy KAMIS. Wysłałam parę tygodni temu sms-a i wygrałam !

2 komentarze:

  1. Martusiu gratuluję ! Poproszę taki barszczyk z dostawą do domu :D 16 tego będę w Sopocie ! Wypoczywaj :) !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki :) nie wiele niestety tego barszczu zostało :) będę przejeżdżać 16 prze Sopot :)

      Usuń