czwartek, 25 lipca 2013

Placki ziemniaczane z cukinią


Kolejna wersja placuszków z młodych ziemniaków. Wersja z cukinią. Dodatek cukinii właśnie sprawia że placuszki są miękkie w środku , a chrupiąca skórka i pyszna śmietana bądź grecki jogurt czyni to rewelacyjnym daniem. 
Jakie placuszki Wy lubicie najbardziej?
 
 
Składniki :
  • * 5 dużych młodych ziemniaków
  • * 2 małe cukinie
  • * cebula
  • * jajko
  • * 2 łyżki mąki pszennej
  • * sól , pieprz
Przygotowanie :
Ścieramy na tarce ziemniaki , cukinię oraz cebulę. Przyprawiamy , wbijamy jajko. Mieszamy wszystko razem z mąką. Smażymy na złoty kolor. Ja lubię bardziej wysmażone. Odkładamy na ręcznik papierowy.
Podajemy ciepłe ze śmietaną bądź jogurtem naturalnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz