poniedziałek, 29 lipca 2013

Pieczony kurczak z czosnkiem i papryką

Ostatnio bardzo często zajadamy się drobiowym mięsem. Wybieram albo filet,albo skrzydełka czy same pałki.
Jednak cały pieczony kurczak jest pyszny. Pieczony w rękawie jest miękki i soczysty. Tutaj z czosnkiem i czerwoną mieloną papryką. Można też natrzeć jeszcze majerankiem.
Składniki :
  • * kurczak około 1,5kg
  • * łyżka oliwy z oliwek
  • * papryka słodka mielona 
  • * 2 ząbki czosnku
Przygotowanie :
Połączyć oliwę z papryką i czosnkiem. Dobrze natrzeć kurczaka.Odstawić na 2-3 godziny.Ja zawsze zostawiam na całą noc. Piekę ponad godzinę , aż będzie miękki. Wyciągam z rękawa i dopiekam by była chrupiąca skórka. Na prawdę jest godny uwagi. Polecam !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz