wtorek, 30 lipca 2013

Domowy kisiel pomarańczowy

Składniki :
  • * litr wody
  • * większe pół szklanki syropu pomarańczowego
  • * 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • * 4 łyżki brązowego cukru
Wodę zagotować z cukrem. Pół szklanki odlać i dodać syrop oraz mąkę. Wymieszać,żeby nie było żadnych grudek. Wlać do gotującej wody. Zagotować do powstania bąbelków. Kisiel jest lekko słodki, nie za gęsty,idealny do picia ale i łyżeczką zjemy go bez problemu.


4 komentarze:

  1. Ooo widzisz. ;D Dobre, chyba wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj poprosze porcje kisielku i zmykam do pracy.
    Pozdrawiam Marto :-)
    Marto proszę zdejmij moderacje obrazkowa gdyż jest czasami nie do ogarnięcia.
    Dlatego nie komentuje bo szkoda mi czasu na zabawe obrazkami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moderacja obrazkowa zdjęta :)
      Pozdrawiam i miłej pracy Doroto ! :)

      Usuń