Guacamole czyli meksykańska salsa. Idealnie pasuje do wszystkiego. Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich. Oprócz awokado dodaje się także limonkę i sól. Na grillu, do ciepłego mięsa to po prostu poezja. Polecam!
Składniki :
* dojrzałe awokado
* łyżka soku z limonki
* sól himalajska
* szczypta pieprzu
* pomidor malinowy
* mała cebula szalotka
* opcjonalnie świeża kolendra
Przygotowanie :
Cebulę drobno posiekać, pomidora pokroić w kostkę. Awokado rozgnieść widelcem, dodać cebulę i pomidora oraz sok z limonki. Przyprawić do smaku. Ewentualnie posypać kolendrą.
Składniki :
* dojrzałe awokado
* łyżka soku z limonki
* sól himalajska
* szczypta pieprzu
* pomidor malinowy
* mała cebula szalotka
* opcjonalnie świeża kolendra
Przygotowanie :
Cebulę drobno posiekać, pomidora pokroić w kostkę. Awokado rozgnieść widelcem, dodać cebulę i pomidora oraz sok z limonki. Przyprawić do smaku. Ewentualnie posypać kolendrą.
Nigdy nie miałam okazji spróbować. Wygląda pycha!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam:)
uwielbiam i często robię :)
OdpowiedzUsuńwszamałabym :)
OdpowiedzUsuńChyba trzeba będzie w końcu spróbować :)
OdpowiedzUsuńPychota :D
OdpowiedzUsuń